Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Солено руло»Руло от шкембе, кайма и коняк

Руло от шкембе, кайма и коняк

Руло от шкембе, кайма и коняк2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6

Необходими продукти

  • шкембе - 1 кг
  • кайма - 250 г
  • коняк - 1 с.л.
  • хляб - 2 филийки
  • прясно мляко - 1/2 ч.ч.
  • яйца - 1 бр.
  • кромид лук - 1 глава
  • чесън - 5 - 6 скилидки
  • чубрица
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме шкембето и го сваряваме в подсолена вода. Накисваме хляба в млякото.

Омесваме отцедения хляб с кайма, дребно нарязания лук, яйцето, коняка, счукания чесън, ситно стритата чубрица, черния пипер и солта.

Разстиламе сместа на равномерен пласт върху шкембето и го навиваме на солено руло.

Вече сме готови да завържем здраво с конец готовото руло от шкембе, кайма и коняк.

Варим го за около 15-20 минути в бульона от шкембето и го оставяме да изстине.

Изваждаме и нарязваме на тънки филийки и ги подреждаме в подходящо плато с мезета и салатки. Подходящи са салати с картофи, или салата за ракия.

Остава ни само да си сипем една ракийка и да се насладим на вкусния ордьовър.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: