Начин на приготвяне
Почистваме шкембето и го сваряваме в подсолена вода. Накисваме хляба в млякото.
Омесваме отцедения хляб с кайма, дребно нарязания лук, яйцето, коняка, счукания чесън, ситно стритата чубрица, черния пипер и солта.
Разстиламе сместа на равномерен пласт върху шкембето и го навиваме на солено руло.
Вече сме готови да завържем здраво с конец готовото руло от шкембе, кайма и коняк.
Варим го за около 15-20 минути в бульона от шкембето и го оставяме да изстине.
Изваждаме и нарязваме на тънки филийки и ги подреждаме в подходящо плато с мезета и салатки. Подходящи са салати с картофи, или салата за ракия.
Остава ни само да си сипем една ракийка и да се насладим на вкусния ордьовър.