Пилешка кавърма в сос Ескабече

Янка ГорановаЯнка Горанова
Новак
696
1k
159
15/08/2019
"Кавърма, която се сервира студена - опитайте и ще разберете защо "
Приготвяне25 мин.
Готвене60 мин.
Общо85 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо248
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • пиле - 1 бр.
  • сол - 1 ч.л.
  • корени за супа - 1 връзка
  • За соса
  • олио - 1 ч.ч.
  • лук - 1 глава
  • моркови - 2 бр.
  • целина - 2 стръка
  • оцет - 1 ч.ч.
  • захар - 1 ч.л.
  • дафинов лист - 2 бр.
  • черен пипер - 5 - 6 зърна
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилето се сварява в подсолена вода, заедно с корените за супа. Изважда се и се почиства от кожата и костите. Месото се реже на дребни парчета.

Сосът се приготвя, като в загрятото олио се запържват нарязаните лук – на шайби, моркови – на тънки ивици и целината на ситно.

Към тях се добавя оцета и 1 ч.ч. от бульона, където се е варило пилето. Прибавят се захарта, солта, дафиновите листи, зърната черен пипер и се вари 15 минути.

Горещият сос се сваля от котлона и към него се добавя пилешкото месо. Кавърмата се сервира студена.

Традиционно българско гювече с капак
Приготвяй си тази рецепта в:
Традиционно българско гювече с капак
4.49 лв.
Виж ››

Търкулнало се гювечето и си намерило похлупака или защо във всеки дом трябва да има по едно такова глинено гювече с капак.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар