Ezine.bg»Рецепти»Морски дарове»Миди Ескабече с марината

Миди Ескабече с марината

Миди Ескабече с марината
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • миди - 800 г
  • За маринатата
  • лук - 1 глава
  • чесън - 4 скилидки
  • винен оцет - 2 с.л.
  • зехтин - 2 с.л.
  • дафинови листа - 2 бр.
  • мащерка
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът и чесънът се нарязват на ситно и заедно с оцета и зехтина се слагат на слаб огън. Овкусява се със сол и черен пипер и се прибавят дафиновите листа и наситнената мащерка.

След като заври, се слагат мидите за около 10 – 15 минути. Накрая се добавя доматеното пюре, ястието ври още 5 минути и се сваля от огъня.

След като се охладят, мидите се слагат в хладилник минимум за 10 часа. Може да престоят и 10 месеца, ако съдът е добре затворен.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: