Заешки бутчета в сос

Заешки бутчета в сос1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
130 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • заешко месо - 4 бутчета (1, 3 - 1, 4 кг)
  • червени чушки - 2 бр.
  • люти чушки - 1 малко
  • лук - 2 глави, кромид
  • чесън - 4 скилидки
  • бадеми - 100 г обелени
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • пилешки бульон - 450 мл
  • бяло вино - 150 мл, сухо
  • риган - 1 с.л. сух
  • зехтин - 4 с.л.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера сгорещете 3 с.л. зехтин, изпържете до зачервяване от всички страни измитите, подсушени и натрити със сол и черен пипер заешки бутчета, след което ги извадете и ги сложете на топло.

Налейте останалия зехтин, запържете в него бадемите и ситно нарязаните лук и чесън, прибавете доматеното пюре, разбъркайте и гответе 3-4 мин.

Залейте с виното и след като кипне, налейте горещия бульон.

След като всичко заври, добавете предварително изпечените, обелени, почистени от дръжките и семената и нарязани на парченца чушки, накълцаното люто чушле и ригана.

След 2-3 мин. свалете сместа от огъня, пресипете я в тава, добавете бутчетата, покрийте с алуминиево фолио и печете ястието 80-85 мин. в средата на загрята на 180 градуса фурна.

Преди да поднесете готовия печен заек, леко го поръсете с черен пипер и сол.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: