Начин на приготвяне
В тенджера сгорещете 3 с.л. зехтин, изпържете до зачервяване от всички страни измитите, подсушени и натрити със сол и черен пипер заешки бутчета, след което ги извадете и ги сложете на топло.
Налейте останалия зехтин, запържете в него бадемите и ситно нарязаните лук и чесън, прибавете доматеното пюре, разбъркайте и гответе 3-4 мин.
Залейте с виното и след като кипне, налейте горещия бульон.
След като всичко заври, добавете предварително изпечените, обелени, почистени от дръжките и семената и нарязани на парченца чушки, накълцаното люто чушле и ригана.
След 2-3 мин. свалете сместа от огъня, пресипете я в тава, добавете бутчетата, покрийте с алуминиево фолио и печете ястието 80-85 мин. в средата на загрята на 180 градуса фурна.
Преди да поднесете готовия печен заек, леко го поръсете с черен пипер и сол.