Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Заешко месо»Хапки»Панирани заешки хапки

Панирани заешки хапки

Панирани заешки хапки1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
200 мин.
Общо
250 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • заешко месо - 1 кг
  • яйца - 2 бр.
  • галета
  • сол
  • черен пипер
  • соев сос - 2 ч.л.
  • къри - 2 щипки
  • лимони - 1 бр.
  • магданоз - 5 стръка
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме добре заешкото месо, обезкостяваме го и нарязваме на парченца с големина по наш избор. Поливаме хапките със соев сос, поръсваме с къри, сол и черен пипер и оставяме в хладилник за 1 час.

Панираме хапките, като ги топим последователно в галета и разбити яйца – ако искаме панировката да стане по-хрупкава – топим 2 пъти, важно е топването в яйцата да бъде последователно.

Изпържваме ги в обилно количество олио, силно сгорещено, до златисто. Сервираме готовите Панирани заешки хапки с резенче лимон и стръкчета магданоз.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: