Ezine.bg»Рецепти»Риба»Пържена риба»Панирани хапки от бяла риба

Панирани хапки от бяла риба

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8822k17k
Панирани хапки от бяла риба
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
6
"Ето по какъв начин приготвяме бялата риба днес - като панирани хапки, които можем да поднесем с подходяща гарнитура"

Необходими продукти

  • бяла риба - 500 грама филета хек, треска, мерлуза
  • яйца - 2
  • сол - 3 - 4 щипки
  • бира - 270 мл
  • брашно - до получаване на гъста кашичка
  • бакпулвер - 1 ч.л. с връх
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ако филетата са с кожа, внимателно я махнете и почистете от кости, ако има такива. Измийте рибните филета и ги подсушете, нарежете ги на малки парчета. Леко ги посолете.

В подходяща купа разбийте яйцата с щипка сол. Добавете бирата и лимоновия сок.

Добавяйте на части брашното с бакпулвера, разбърквайки с телена бъркалка. Трябва да се получи гъста кашичка.

Сложете толкова брашно, че като потопите рибата в сместа, панировката трябва да е полепва, а не да се стича.

Загрейте на силен огън по-голямо количество олио. Потапяйте всяко парче риба в панировката и изпържете рибата до златисто от всички страни. Златистият загар се постига бързо, така че не се притеснявайте да не остане сурова рибата - тя се гтови бързо.

Получава се много крехка панирана риба.

Поднесете с майонезено-чеснов сос, резени лимон и свежа салата по избор.

Панираните хапки от бяла риба са готови.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: