Ezine.bg»Рецепти»Риба»Пържена риба»Панирани филенца от бяла риба

Панирани филенца от бяла риба

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8822k17k
Панирани филенца от бяла риба
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"За тази хубава панирана рибка задължително пригответе на масата студените бирички, пържените картофки и лимоните"

Необходими продукти

  • бял пипер - на вкус
  • треска - 420 г филета
  • яйца - 2 бр.
  • бакпулвер - 1/2 ч.л.
  • брашно - 100 г
  • сол - 3 щипки + още
  • копър - 1 с.л. сушен
  • олио - за пържене
  • доматен сос - за гарниране
  • лимони - по избор
  • чеснов сос - за гарниране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и подсушете филетата риба. Махнете кожата, ако има такава внимателно. Почистете и костите.

Посолете рибата и нарежете на хапки.

В купа смесете солта с яйцата, в друг съд - копъра, белия пипер, брашното, сол и бакпулвер. Потопете рибните хапки в брашно, яйце по два пъти.

Пържете рибата треска до готовност.

Извадете панираната риба върху хартия за печене, за да се отцеди.

Сервирайте панираните филенца от бяла риба с чеснов и доматен сос, ако желаете - и с лимон.

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: