Начин на приготвяне
Ако филетата са с кожа, внимателно я махнете и почистете от кости, ако има такива. Измийте рибните филета и ги подсушете, нарежете ги на малки парчета. Леко ги посолете.
В подходяща купа разбийте яйцата с щипка сол. Добавете бирата и лимоновия сок.
Добавяйте на части брашното с бакпулвера, разбърквайки с телена бъркалка. Трябва да се получи гъста кашичка.
Сложете толкова брашно, че като потопите рибата в сместа, панировката трябва да е полепва, а не да се стича.
Загрейте на силен огън по-голямо количество олио. Потапяйте всяко парче риба в панировката и изпържете рибата до златисто от всички страни. Златистият загар се постига бързо, така че не се притеснявайте да не остане сурова рибата - тя се гтови бързо.
Получава се много крехка панирана риба.
Поднесете с майонезено-чеснов сос, резени лимон и свежа салата по избор.
Панираните хапки от бяла риба са готови.