Пълнени чушки с ориз и гъби

11/02/2019
Приготвяне40 мин.
Готвене75 мин.
Общо115 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо310
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме чушките от семето и се посоляват отвътре. Лукът и гъбите се нарязват на ситно и се задушават в 3 супени лъжици растително масло и щипка сол.

Добавя се оризът, след 3 – 4 мин. сместа се залива с 1 чаена чаша гореща вода, посолява се и се оставя на слаб огън да набъбне оризът.

Наръсва се с черен пипер и магданоз.

Пиперките се пълнят до ¾ от вместимостта им с тази плънка, нареждат се плътно една до друга и се заливат с настърганите домати, посолени и наръсени с останалото растително масло, и 1 чаена чаша гореща вода.

Ястието от пълнени чушки се вари на тих огън или се пече в умерено загрята фурна.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар