Яхния от консервирана бамя

25/01/2019
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо398
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ситно нарязаният лук се задушава в растителното масло. Прибавят се последователно доматеното пюре, брашното, размито в малко студена вода, и бамя.

Ястието се посолява и се наръсва с дребно нарязан магданоз. Прибавят се резенчета от обеления и почистен от семките лимон, след което яхнията се отдръпва да къкри на тих огън, похлупено плътно с капак.

По желание може да се прибави 1–2 супени лъжици червено вино за аромат.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар