Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Яхния»Лятна яхния с бамя и пиле

Лятна яхния с бамя и пиле

Росица ПетроваРосица Петрова
Експерт
3732k5k1
Лятна яхния с бамя и пиле
Снимка: Росица Петрова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"В последните дни на лятото се насладете на тази вкусна яхния с пиле, картофки и бамя"

Необходими продукти

  • пилешко месо - 400 г (обезкостени бутчета)
  • бамя - 400 г прясна
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • картофи - 3 - 4 бр. пресни
  • олио - 5 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • пушен червен пипер
  • сол
  • джоджен - пресен
  • бульон - 2 ч.ч. пилешки
  • брашно - 1 с.л.
  • магданоз - пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обезкостете пилешките бутчета и ги нарежете на хапки.

Нарежете лука и моркова на ситно.

Загрейте олиото и запържете за кратко месото, колкото да се запечата.

След това добавете нарязаните зеленчуци и ги задушете за няколко минути, докато омекнат.

Прибавете две чаши горещ пилешки бульон или вода, подправките както и сол на вкус и оставете на котлона да заври.

След това добавете почистената от дръжките бамя и нарязани на кубчета картофи.

Оставете лятната яхния да се готви на слаб котлон, до готовност за около 30 минути.

При необходимост добавете още малко гореща вода.

В купа размийте двата вида пипер и брашното с малко вода.

Добавете ги към бамята яхния на струя бъркайки. Оставете на котлона още 5 минути

Накрая поръсете с нарязан пресен магданоз и сервирайте лятната яхния с бамя и пиле.

Добър апетит!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: