Начин на приготвяне
Обезкостете пилешките бутчета и ги нарежете на хапки.
Нарежете лука и моркова на ситно.
Загрейте олиото и запържете за кратко месото, колкото да се запечата.
След това добавете нарязаните зеленчуци и ги задушете за няколко минути, докато омекнат.
Прибавете две чаши горещ пилешки бульон или вода, подправките както и сол на вкус и оставете на котлона да заври.
След това добавете почистената от дръжките бамя и нарязани на кубчета картофи.
Оставете лятната яхния да се готви на слаб котлон, до готовност за около 30 минути.
При необходимост добавете още малко гореща вода.
В купа размийте двата вида пипер и брашното с малко вода.
Добавете ги към бамята яхния на струя бъркайки. Оставете на котлона още 5 минути
Накрая поръсете с нарязан пресен магданоз и сервирайте лятната яхния с бамя и пиле.
Добър апетит!