Пълнени чушки с кайма и ориз в тенджера

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
690
2k
5k
363
4
11/01/2019
"Приятно ще изненадаме любителите на пълнените чушки с едно свежо предложение за приготвянето им на котлон "
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо32 462
  • Преглеждания за месеца2252
  • Преглеждания за седмицата697
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме и нарязваме на ситно лука. В тенджера с олио го поставяме и запържваме, като към него добавяме солта, докато стане леко прозрачен.

Добавяме измития ориз към задушения лук, настъргания морков и добавяме червения пипер, като разбъркваме.

Накрая прибавяме и каймата. Наливаме вода и разбъркваме. Премахваме и оставяме да се охлади леко сместа.

Почистваме чушките и ги измиваме. Пълним ги със сместа. Подреждаме в тенджерата нашите пълнени чушки и наливаме вода.

Поставяме на котлона чушките и варим до готовност.

Бамбукова дъска с борд 28 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Бамбукова дъска с борд 28 см
11.99 лв.
Виж ››

Висококачествена бамбукова дъска за рязане и сервиране. Удобна и практичка, дъската за рязане не абсорбира миризмите от продуктите, обработвани върху нея. Поддържа се лесно. и може да се използва за поднасяне на ордьоври или разядки. Изработена от 100% бамбук.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар