Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Гръцки диплеси с грис

Гръцки диплеси с грис

EfrosiaEfrosia
Джедай
5062k113k
Гръцки диплеси с грис1 / 2
12/04/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
35 мин.
"Време е да се научите да се наслаждавате на сладкишите без угризения, тези диплеси с грис го заслужават"

Необходими Продукти

  • грис - 500 г
  • яйца - 5 броя
  • портокали - сокът от 2 броя
  • мазнина - за пържене
  • за овалване
  • мед - 1 ч.ч.
  • вода - 2 ч.ч.
  • канела
  • захар
  • орехи - смляни
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От гриса, предварително разбитите яйца, портокаловия сок, щипка сол и малко вода замесете средно твърдо тесто. Месете продължително, докато се получи добра еластичност и хомогенност.

От тестото откъсвайте топчета с големината на яйце и ги разточвайте на кора. Корите режете на ивици, широки 2 см и ги връзвайте на възли, фльонга или ги прегънете на джобчета.

Възелчетата изпържете до златисто в сгорещено олио. Изваждайте ги с решетъчна лъжица, след което ги потопете в сладки сироп, приготвен от разтворения във водата мед.

Накрая поръсете всяка диплеса със смес от смлените орехи, канелата и захар. Оставете да престоят няколко часа преди да поднесете.

Рейтинг

4.8
54
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

elena
elena
рецептата няма нищо общо с гръцките диплес от таз рецепта която сте дали не става нищо,и второ пак за пореден път снимката не отговаря на рецептата
14.04.2013 22:24
1