Солени профитероли

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
9292k17k
Солени профитероли
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
14
"Разкошни солени профитероли с Ементал. Вижте как да си ги приготвите."

Необходими продукти

  • прясно мляко - 100 мл
  • брашно - 85 грама
  • ементал - 80 грама
  • вода - 90 мл
  • масло - 50 грама
  • яйца - 2 броя
  • сол - 1/2 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте млякото с маслото и водата. Преди да кипне, сипете наведнъж брашното и бъркайте много интензивно, за да се получи парено тесто - трябва да се отделя от дъното и стените на тенджерката.

Свалете от котлона и оставете да се охлади за 10 минути. Чукнете вътре едното яйце и бъркайте до пълното му усвояване. Идва ред и на второто яйце.

Когато се усвои и то, сипете захарта и солта, настържете 50 грама от Ементала.

Сложете хартия за печене в тава.

С лъжица или шприц слагайте на разстояние от сместа, като количеството е малко по-голямо от орех.

Поръсете с останалия Ементал.

Загрейте фурната на 200 градуса. Изпечете солените профитероли до златист загар - около 20-25 минути.

Охладете леко и по желание ги поръсете с малко червен пипер за разкош.

Рейтинг

0
Общо гласували: 0
50
40
30
20
10
Дай твоята оценка: