Начин на приготвяне
Загрейте млякото с маслото и водата. Преди да кипне, сипете наведнъж брашното и бъркайте много интензивно, за да се получи парено тесто - трябва да се отделя от дъното и стените на тенджерката.
Свалете от котлона и оставете да се охлади за 10 минути. Чукнете вътре едното яйце и бъркайте до пълното му усвояване. Идва ред и на второто яйце.
Когато се усвои и то, сипете захарта и солта, настържете 50 грама от Ементала.
Сложете хартия за печене в тава.
С лъжица или шприц слагайте на разстояние от сместа, като количеството е малко по-голямо от орех.
Поръсете с останалия Ементал.
Загрейте фурната на 200 градуса. Изпечете солените профитероли до златист загар - около 20-25 минути.
Охладете леко и по желание ги поръсете с малко червен пипер за разкош.