Начин на приготвяне
Солта, захарта и водата се смесват. Добавя се маслото. Всичко се слага на бавен огън и се кипва при непрекъснато бъркане с дървена лъжица. След като кипне, се добавя брашното и се бърка, докато сместа не започне да се отделя от стените на съда.
Маха се от котлона и при бъркане на тестото се добавя 1 жълтък. Продължава да се бърка около минута. Същото се прави и с останалите жълтъци, които се добавят един по един. Тестото се шприцова на кръгчета на разстояние около 4 см едно от друго.
Пекат се 20 минути на 180 градуса. Профитеролите се набождат, за да излезе парата. Слагат се на решетка да изстинат. На изстиналите профитероли се отрязват капачетата.
Сьомгата се сварява и се разбива със сметаната и маслото до пюре. Добавя се нарязаният на ситно копър и солта. Разбърква се и с този крем се пълнят профитеролите. Леко се покриват с капачетата.