Ezine.bg»Рецепти»Риба»Сьомга по хавайски

Сьомга по хавайски

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k968957
Сьомга по хавайски
Снимка: Севда Андреева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
3
"Сьомга с вълшебен вкус и неустоим аромат, която се приготвя за десет минути! Опитайте!"

Необходими продукти

  • сьомга - 400 г, филе
  • масло - 60 г
  • брашно - за овалване
  • портокали - 1/2 бр.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме рибата на еднакви парчета, посоляваме я и я овалваме в брашно.

Внимателно изтупваме парчетата от излишното брашно.

Разтопяваме маслото в тиган и пържим рибата в него за 5 минути, като я обръщаме, на среден огън.

Обелваме и нарязваме филетирания портокал на малки парчета.

Прибавяме портокала към сьомгата и готвим още 5 минути.

Сервираме с резенче портокал.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: