Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Еклери»Профитероли с шоколадов сос

Профитероли с шоколадов сос

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k9259581k
Профитероли с шоколадов сос
Снимка: Севда Андреева
1 / 4
19/03/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
120 мин.
"Специално предложение за нашите приятели, които не могат да живеят без сладки изкушения"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • брашно - 1 ч.ч.
  • вода - 1 ч.ч.
  • яйца - 3 бр.
  • масло - 100 г
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 к.л.
  • За крема
  • прясно мляко - 2 1/2 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • брашно - 3 с.л.
  • масло - 1 с.л.
  • яйца - 1 бр.
  • ванилии - 1 бр.
  • За соса
  • прясно мляко - 2 1/2 ч.ч.
  • брашно - 2 с.л.
  • какао - 2 с.л.
  • захар - 1 ч.ч.
  • черен шоколад - 80 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тестото:

В тенджера на котлона слагаме водата да загрее и прибавяме маслото, захарта и солта, след като се разтопят, прибавяме брашното и разбъркваме много добре с дървена лъжица и намаляваме котлона на средна степен.

Добавяме едно по едно яйцата и след всяко яйце разбиваме сместа с миксер. Охлаждаме тестото.

С помощта на лъжици или шприц оформяме малки топчета от тестото, които подреждаме в тава, застлана с хартия за печене.

Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна за 30-35 минути. Вадим и охлаждаме.

За крема:

Слагаме на котлона млякото, захарта, брашното, яйцето, ванилията и маслото и бъркаме в телена бъркалка, докато заври и започне да се сгъстява.

Охлаждаме крема и го шприцоваме във всеки един профитерол.

За соса:

Слагаме прясното мляко и захарта на котлона и оставяме да се разтопи, прибавяме брашното и изчакваме да заври.

Добавяме какаото и шоколада и след като се разтопи шоколадът, сваляме от котлона, охлаждаме и заливаме готовите профитероли със соса.

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: