Ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Патладжани с шоколадов сос

Патладжани с шоколадов сос

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
283128
Патладжани с шоколадов сос1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Ще си отговорите на много въпроси, щом веднъж опитате патладжаните с шоколадов сос"

Необходими продукти

  • патладжани - 3 бр., на тънки филийки
  • зехтин - 1 с.л.
  • лук - 1 глава, на ситно
  • царевица - 2 ч.ч. (200 г), от консерва
  • канела - 1 ч.л., смляна
  • бульон - 1 ч.ч. (250 мл), зеленчуков
  • бадеми - 1/3 ч.ч. (50 г), ситно нарязани
  • магданоз - 1 с.л., на ситно
  • сол - на вкус
  • зелен пипер - 1 ч.л.
  • какао - 1/3 ч.ч. (50 г), неподсладено
  • царевично брашно - 1 ч.л. (по желание)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжаните се пържат в 1/2 ч.ч. (125 мл) от зехтина около 5-7 мин., докато омекнат. Изцеждат се върху хартиени кърпи. Лукът се запържва заедно с канелата в останалата 1 с.л. зехтин в голям тиган около 5 мин.

Залива се с 3/4 ч.ч. (180 мл) от бульона и се добавят бадемите и магданозът. Поръсват се със солта и зеления пипер и се оставя на огъня за около 5 мин.

Какаото се разтваря в останалия бульон и се добавя към патладжаните. Огънят се засилва, а ястието се готви за още 5 мин. Ако сосът е много рядък, се прибавя от царевичното брашно.

Рейтинг

4
52
41
30
21
10
Дай твоята оценка: