Сос от патладжани

Maria KostoffMaria Kostoff
Новак
307124212
Сос от патладжани1 / 2
01/04/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • патладжани - 900 г
  • картофи - 1 остърган
  • лук - 1 малка глава
  • чушки - 1 зелена чушка
  • чесън - 2 скилидки
  • чили - 1 щипка на прах
  • оцет - 2 с.л. бял винен
  • зехтин - 1 - 2 с.л.
  • червен пипер - за украса
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 200 градуса. Измийте патладжаните и картофа, натрийте ги с 1 с.л. зехтин и ги сложете на решетка във фурната заедно с необеления лук. Печете 1-1/2 часа.

Сложете срязаната чушка в загрят грил с кожата нагоре и печете 3-5 минути, докато кожата се напука. Охладете леко и обелете.

Срежете картофа и патладжаните на две, издълбайте пулпата им и я сложете в кухненски робот. Обелете и нарежете лука. Прибавете го към картофа и патладжаните.

Прибавете чесъна, обелената чушка, останалия зехтин, чилито на прах, оцета, солта и черния пипер. Направете гладко пюре. Сипете го в чиния и поръсете с червен пипер.

Поднесете със солени бисквити, нарязани сурови зеленчуци или пресен хрупкав хляб.

Рейтинг

3
51
41
30
23
10
Дай твоята оценка: