Начин на приготвяне
Загрейте фурната на 200 градуса. Измийте патладжаните и картофа, натрийте ги с 1 с.л. зехтин и ги сложете на решетка във фурната заедно с необеления лук. Печете 1-1/2 часа.
Сложете срязаната чушка в загрят грил с кожата нагоре и печете 3-5 минути, докато кожата се напука. Охладете леко и обелете.
Срежете картофа и патладжаните на две, издълбайте пулпата им и я сложете в кухненски робот. Обелете и нарежете лука. Прибавете го към картофа и патладжаните.
Прибавете чесъна, обелената чушка, останалия зехтин, чилито на прах, оцета, солта и черния пипер. Направете гладко пюре. Сипете го в чиния и поръсете с червен пипер.
Поднесете със солени бисквити, нарязани сурови зеленчуци или пресен хрупкав хляб.