Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Телешко с патладжан и разкошен сос

Телешко с патладжан и разкошен сос

Телешко с патладжан и разкошен сос
Снимка: Анелия Терзиева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
2

Необходими продукти

  • телешко месо - 300 г сварено
  • патладжани - 1 бр.
  • тахан - 1 с.л. сусамов
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • лимонов сок
  • магданоз
  • черен пипер
  • червен пипер
  • кимион
  • зехтин
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Надупчете патладжана и го оставете за няколко часа в подсолена вода, за да пусне горчивината си.

След това го подсушете и нарежете заедно с кората на кръгчета.

Запечете го на грил тигана за няколко минути и го овкусете със зехтин, черен пипер, сол и чесън на вкус.

Накъсайте свареното месо от телешкия джолан на едри парчета и го запържете в малко мазнина с кимион, сол, червен и черен пипер.

За приготвянето на млечния сос разбийте киселото мляко в една купичка заедно със сусамовия тахан, лимоновия сок, малко сол и черен пипер.

При поднасяне залейте месото с патладжан обилно със сос.

По желание поръсете с магданоз телешкото с патладжан и разкошен сос.

Добър апетит!

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: