Начин на приготвяне
Надупчете патладжана и го оставете за няколко часа в подсолена вода, за да пусне горчивината си.
След това го подсушете и нарежете заедно с кората на кръгчета.
Запечете го на грил тигана за няколко минути и го овкусете със зехтин, черен пипер, сол и чесън на вкус.
Накъсайте свареното месо от телешкия джолан на едри парчета и го запържете в малко мазнина с кимион, сол, червен и черен пипер.
За приготвянето на млечния сос разбийте киселото мляко в една купичка заедно със сусамовия тахан, лимоновия сок, малко сол и черен пипер.
При поднасяне залейте месото с патладжан обилно със сос.
По желание поръсете с магданоз телешкото с патладжан и разкошен сос.
Добър апетит!