Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Каши»Овесена каша с праскови и стафиди

Овесена каша с праскови и стафиди

Марина НордМарина Норд
Новак
1k44327618
Овесена каша с праскови и стафиди1 / 2
01/12/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • овесени ядки - 100 г
  • стафиди - 50 г
  • праскови - 2 бр.
  • масло - 3 с.л.
  • кафява захар - 2 с.л.
  • портокали - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Овесените ядки се заливат с 500 милилитра студена вода и се оставят за 6 часа. Портокалът се измива добре, кората се настъргва, сокът се изцежда.

Сокът се смесва с кората и със 100 милилитра вода. С тази смес се заливат стафидите. Овесените ядки се смесват със стафидите и течността, в която са престояли.

Сместа се кипва на бавен огън, похлупва се с капак и се сваля от котлона след 5 минути. Прасковите се режат на две, костилките се махат, плодовете се режат на тънки резени.

Маслото се разтопява на бавен огън със захарта и в тази смес се слагат прасковите (може да ползвате и др. плодове по желание). Загряват се за 5 минути, като се обръщат и от другата страна.

Кашата се разпределя в купички, украсява се с праскови и се полива със сладкото масло.

Рейтинг

4.5
53
40
31
20
10
Дай твоята оценка: