Баница с кайма по турски

БарфиБарфиНовак
16/03/2012
"Наричаме баницата с кайма универсалното ядене, защото е перфектната закуска, лек обяд и дори бърза и много вкусна вечеря "
Приготвяне25 мин.
Готвене40 мин.
Общо65 мин.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо26 427
  • Преглеждания за месеца305
  • Преглеждания за седмицата13
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4.9 от 5

Необходими Съставки

  • кори - точени кръгли
  • кайма - 300 г телешка
  • лук - 1 глава, ситно скълцан
  • лютеница - 2 с.л. домашна
  • чубрица
  • кимион
  • черен пипер
  • червен пипер
  • сол - на вкус
  • яйца - 3 броя
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • олио - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържете лука в загрятото олио и добавете кайамта, като разбърквате, докато се раздроби и запържи. Добавете от всички подправки.

Разбийте яйцата с киселото мляко и 4 с.л. олио.

Вземайте по една голяма кръгла точена кора. Намазвайте я обилно с яйчената смес, прегъвайте на 2 и по широката част разпределете от каймата.

Завивайте на руло, а рулото на охлюв в намазнена тава. Подреждайте така приготвените охлювчета едно до друго в тавата. Полейте с останалта яйчна смес.

Сложете баницата с кайма по турски да се изпече до приятен загар в предварително загряна фурна на 180 градуса.

Рейтинг

5 6
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Нели
Нели
22.06.2015 15:06
а къде се слага лютеницата?
4
0