Ezine.bg»Рецепти»Баница»Сладка баница»Баница с ябълки и локум

Баница с ябълки и локум

Баница с ябълки и локум
Снимка: Кристиан Александров
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Баничка с ябълки и локум всеки обича, затова и я приготвихме - ето ви рецептата"

Необходими продукти

  • ябълки - 3 бр. - зелени
  • локум - 1 опаковка
  • кори - 1/2 пакет - фини
  • захар - 3 с.л. - кафява
  • галета - 2 с.л.
  • масло - 50 г
  • канела - 2 щипки
  • лимонена захар - 1 ч.л.
  • краве масло - за намазване на корите
  • кафява захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме ябълките и ги настъргваме. Сипваме ги в тенджера, добавяме захарта и маслото и задушаваме за 10 минути.

Добавяме галетата и задушаваме за още 2-3 минути. Отместваме настрани, сипваме канелата и лимонената захар и разбъркваме.

Намазваме три кори с масло, като трябва да намажем и между корите.

Поставяме обилно от плънката на единия край.

Подреждаме върху плънката за баницата парченца локум и навиваме на руло.

Подреждаме и оформяме всички рула за сладката баница с ябълки в тавичка, покрита с хартия за печене и намазана с масло.

Отгоре мажем баницата с масло и поръсваме с кафява захар.

Печем баницата с ябълки и локум на 200 градуса около 25 минути.

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: