Начин на приготвяне
Обелваме ябълките и ги настъргваме. Сипваме ги в тенджера, добавяме захарта и маслото и задушаваме за 10 минути.
Добавяме галетата и задушаваме за още 2-3 минути. Отместваме настрани, сипваме канелата и лимонената захар и разбъркваме.
Намазваме три кори с масло, като трябва да намажем и между корите.
Поставяме обилно от плънката на единия край.
Подреждаме върху плънката за баницата парченца локум и навиваме на руло.
Подреждаме и оформяме всички рула за сладката баница с ябълки в тавичка, покрита с хартия за печене и намазана с масло.
Отгоре мажем баницата с масло и поръсваме с кафява захар.
Печем баницата с ябълки и локум на 200 градуса около 25 минути.