Начин на приготвяне
В купа разбиваме яйцата. Добавяме киселото мляко, олиото, бакпулвера, ванилията и брашното и отново разбиваме.
Поставяме една кора на плота и я намазваме с две лъжици от сместа.
Отгоре поставяме втора кора и я намазваме отново с две лъжици от сместа. По широката част на корите подреждаме парчета локум едно до друго в редичка.
Захващаме локума с корите и навиваме на руло. Разрязваме по средата и поставяме в намаслена правоъгълна тавичка.
По този начин приготвяме и останалите кори.
Отгоре намазваме с малко олио.
Печем баницата с локум в загрята фурна на 200 градуса около 30 минути.
Приготвяме сиропа, като кипваме водата със захарта за 5-6 минути, след това добавяме лимоновата кора и варим още 5 минути.
Заливаме изстиналата сладка баница с горещ сироп и я оставяме за една нощ на стайна температура да се напои хубаво.
Поднесете нежната сладка баница с локум на следващия ден.