Начин на приготвяне
Смесваме в купа разбити яйца, в киселото мляко се разбива сода да шупне и добавяме при яйцата.
Кашкавалът се рендосва на едро ренде, аз добавих и натрошено сирене за по-богат вкус.
Взема се една кора, поръсваме с олио, отгоре слагаме втора кора и намазваме с 2-3 с.л. яйчена смес.
Поръсваме с настърган кашкавал, малко сирене и навиваме на рула.
Така се оформят и останалите кори, нареждат се в широка тава, нарязваме баницата на парчета с големина по избор. От останалата смес, смесена с малко олио, се намазва отгоре и поръсваме семена.
Печем в загрята фурна на 180 градуса до златисто.
Изважда се и покриваме с кърпа за 5 минути, за да е мека коричката. Добър апетит!
Турската баница с кашкавал е много вкусна.