Ezine.bg»Рецепти»Баница»Баклава»Турска локумена баница

Турска локумена баница

Турска локумена баница
Снимка: Мина Димитрова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
"Турска локумена баница като никоя друга - задължително изпробвайте тази рецепта."

Необходими продукти

  • кори за баница - 400 г
  • локум - 300 г
  • сусам - 3 с.л.
  • краве масло - 80 г за намазване
  • орехи - 1 ч.ч.
  • За сиропа
  • вода - 350 мл.
  • захар - 350 мл.
  • лимонов сок - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Орехите се мелят на едро ренде. Всяка точена кора се намазва с разтопено масло и прегъва на две.

Всеки локум се разтяга на тънко. На дългата страна на корите нареждате локума и орехите в една редица.

Навива се на руло и със затворената част надолу се слага в намаслена с масло тава.

След като се наредят всички рула, се поръсват със сусама и се нарязват на правоъгълници.

Изпича се баклавата в предварително затоплена фурна в ниската част на 160 ℃ за 30 минути.

Приготвя се сироп за баклава, като се кипва вода и захар и се вари минута. След като изстине, се добавя лимонов сок.

Горещата локумена баница се изважда и полива със студен сироп.

Оставя се да престои един час и поднасяте турската локумена баница.

Вижте още вкусни идеи за сладкиши с локум или пък за сладки баници, които всички вкъщи обичат.

Рейтинг

0
Общо гласували: 0
50
40
30
20
10
Дай твоята оценка: