Ezine.bg»Рецепти»Баница»Млечна баница»Сладка млечна баница по турски

Сладка млечна баница по турски

Сладка млечна баница по турски1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
110 мин.
Порции
8
"Красива, вкусна, че и сладка млечна баница по турски - обожаваме я"

Необходими продукти

  • кори за баница - 10 бр.
  • краве масло - 70 г
  • за заливката
  • прясно мляко - 800 мл
  • кафява захар - 100 г
  • бяла захар - 100 грама
  • ванилия
  • яйца - 4
  • за крема
  • яйца - 2
  • прясно мляко - 500 мл
  • брашно - 3 - 5 с.л.
  • захар - 3 с.л.
  • ванилия - 1
  • масло - бучка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се започва с приготвянето на крема, защото трябва да е напълно изстинал за заливането на баницата.

В тенджера сипете 400 мл от млякото и захарта. Щом се разтопи захарта, изключете котлона - сместа не бива да завира.

В купа чукнете двете яйца. Добавете ванилията, брашното и останалото мляко. Разбъркайте с тел до получаването на гладка смес.

Смесете яйцата с млякото на тънка струя, бъркайки непрекъснато. Върнете на котлона и изчакайте кремът да заври и да се сгъсти. Изключете и прибавете маслото. Бъркайте до стопяването му. Прехвърлете в дълбока керамична купа и покрийте плътно със стреч фолио. Охладете напълно.

Разтопете маслото и с помощта на силиконова четка намазнете тава с размери 26 см.

Сложете на дъното две кори. Вземете една кора и я поръсете с малко краве масло. Сложете 1-2 лъжици от вече изстиналия крем и съберете на хармоника. Завийте на розичка и сложете в тава. Така процедирайте и с останалите кори.

Разпределете ги в тавата, като леко ги поразтворите. Изпечете млечната баница в загрята на 170 градуса фурна.

Щом се охлади, полейте със заливката. Тя е приготвена, като разбиете яйцата с половината мляко.

Добавете и останалото мляко, захарта и ванилия. Полейте баницата и печете до готовност.

Сладката млечна баница по турски е много вкусна.

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: