Начин на приготвяне
Първо се започва с приготвянето на крема, защото трябва да е напълно изстинал за заливането на баницата.
В тенджера сипете 400 мл от млякото и захарта. Щом се разтопи захарта, изключете котлона - сместа не бива да завира.
В купа чукнете двете яйца. Добавете ванилията, брашното и останалото мляко. Разбъркайте с тел до получаването на гладка смес.
Смесете яйцата с млякото на тънка струя, бъркайки непрекъснато. Върнете на котлона и изчакайте кремът да заври и да се сгъсти. Изключете и прибавете маслото. Бъркайте до стопяването му. Прехвърлете в дълбока керамична купа и покрийте плътно със стреч фолио. Охладете напълно.
Разтопете маслото и с помощта на силиконова четка намазнете тава с размери 26 см.
Сложете на дъното две кори. Вземете една кора и я поръсете с малко краве масло. Сложете 1-2 лъжици от вече изстиналия крем и съберете на хармоника. Завийте на розичка и сложете в тава. Така процедирайте и с останалите кори.
Разпределете ги в тавата, като леко ги поразтворите. Изпечете млечната баница в загрята на 170 градуса фурна.
Щом се охлади, полейте със заливката. Тя е приготвена, като разбиете яйцата с половината мляко.
Добавете и останалото мляко, захарта и ванилия. Полейте баницата и печете до готовност.
Сладката млечна баница по турски е много вкусна.