Ezine.bg»Рецепти»Баница»Млечна баница»Млечна баница по софийски

Млечна баница по софийски

Млечна баница по софийски1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
85 мин.
Порции
4
"От Витоша по-високо няма, от млечната баница по софийски по-вкусна няма"

Необходими продукти

  • кори за баница - 250 г
  • яйца - 6 бр.
  • прясно мляко - 1 ¼ л
  • масло - 125 г, краве
  • ванилия - 2 прахчета
  • захар - 2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В намаслена кръгла тава наредете корите за баница, като мажете всяка с разтопеното масло, нарежете ги на квадратни или триъгълни парчета и ги печете, докато се зачервят и започнат да се отделят една от друга, след което ги извадете от фурната.

Разбийте яйцата, захарта, млякото и ванилиите, залейте баницата и я оставете да престои така най-малко 1 час, като от време на време притискате леко парчетата, за да могат да се напоят и горните кори.

Печете млечната баница още 15-20 мин. в умерено загрята фурна.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: