Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кадаиф»Кадаиф по софийски

Кадаиф по софийски

Кадаиф по софийски
Снимка: marcheva14
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Хайде сега всички заедно да опитаме от прословутия Софийски кадаиф, за който се носят кулинарни легенди"

Необходими продукти

  • кадаиф - 500 г
  • орехови ядки - 150 г
  • бадемови ядки - 50 г
  • сметана - 150 г
  • вода - 500 мл
  • масло - 250 г, краве
  • ванилия - 1 прахче
  • захар - 500 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Наредете кадаифа в намаслена тава на пластове, като всеки наръсете със смлени орехови и бадемови ядки и разтопено масло и го сложете да се пече в слаба фурна, докато порозовее.

Изсипете захарта във врящата вода и варете 15 мин., след което махнете тенджерата от огъня, добавете ванилията и залейте с готовия захарен сироп охладения кадаиф.

Сервирайте кадаифа след 1 ден, украсен със сметана и топинг по избор.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: