Начин на приготвяне
Намажете дъното и стените на формата, в която ще печете кекса с малко меко масло. Поръсете я с кристална захар, да полепне по маслото.
В купа разбийте олиото със захарта и ванилията, прибавете последователно прясното мляко и яйцата при непрекъснато бъркане. Накрая прибавете предварително смесените пресято брашно и бакпулвер, разбъркайте.
Прецедете плода на компота от сока, подредете резените на дъното на формата, поръсете с кокосовите стърготини и сипете сместа отгоре равномерно, стръскайте леко формата.
Поставете я в предварително нагрята на 160 градуса фурна и печете за около 40 минути, до суха клечка.
Извадете формата и оставете приготвения плодов кекс да се охлади, след което обърнете в подходяща чиния и полейте с помощта на лъжица със сока на компота.
Коментари