Начин на приготвяне
Хубаво измиваме прасковите. Срязваме ги на 2 и отстраняваме костилките. Разделяме прасковите на две части. Едните половинки запазваме цели, а другите няразваме на резени.
В центъра на предварително намазнена тавичка подреждаме запазените половинки праскови, а около тях подреждаме плодовите резени. Наръсваме плодовете с около 1/3 от кристалната захар и ги запичаме в загрята до 180 градуса фурна докато омекнат.
Отделяме белтъците от жълтъците. Жълтъците разбиваме с прясното мляко и брашното. Загряваме сместа на котлона до сгъстяване, като бъркаме непрекъснато. Когато се сгъсти я сваляме от огъня и ароматизираме с ванилията.
Разливаме сместа в огнеупорни съдове. Гарнираме с изпечени праскови, покриваме с белтъците, които сме разбили на твърд сняг заедно с пудрата захар и запичаме за кратко във фурната на 140-150 градуса.
Коментари