Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Печени праскови с крем

Печени праскови с крем

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921329743
Печени праскови с крем1 / 2
19/07/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • праскови - 750 г
  • прясно мляко - 250 мл
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 30 г
  • захар - 120 г
  • пудра захар - 50 г
  • ванилия - 1 - 2 пак.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Хубаво измиваме прасковите. Срязваме ги на 2 и отстраняваме костилките. Разделяме прасковите на две части. Едните половинки запазваме цели, а другите няразваме на резени.

В центъра на предварително намазнена тавичка подреждаме запазените половинки праскови, а около тях подреждаме плодовите резени. Наръсваме плодовете с около 1/3 от кристалната захар и ги запичаме в загрята до 180 градуса фурна докато омекнат.

Отделяме белтъците от жълтъците. Жълтъците разбиваме с прясното мляко и брашното. Загряваме сместа на котлона до сгъстяване, като бъркаме непрекъснато. Когато се сгъсти я сваляме от огъня и ароматизираме с ванилията.

Разливаме сместа в огнеупорни съдове. Гарнираме с изпечени праскови, покриваме с белтъците, които сме разбили на твърд сняг заедно с пудрата захар и запичаме за кратко във фурната на 140-150 градуса.

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

нели
нели
На снимката са сурови желирани или от компот със желатин....
13.06.2014 10:37
2
нели
нели
Рецептата няма нищо общо със снимката.Запечени те стават на сладко и захарта се карамелизира - рецептата е неточна и подвежда.
13.06.2014 10:35
2
Мери
Мери
Не ми стана ясно с какво масло се подмазва тавата и изобщо рецептата е неточна и неясна МОЖЕ БИ Е ЗА ДОСЕЩАНЕ
21.07.2013 17:04
1
Спаска
Спаска
Дори и да няма нищо общо със снимката, сигурно ако залеем вече опечените праскови с крема и белтъците ще се получи нещо прекрасно.Но наистина е недостатък това, че пояснението е непълно.
20.07.2013 20:05
INA
INA
написаното няма нищо общо със снимката.
20.07.2013 18:51
2