Начин на приготвяне
Пресейте брашното с щипка сол в купа. Добавете лъжичка бакпулвер, захарта, яйцето и маслото, което сте нарязали на малки парченца.
Ароматизирайте сместа с лимоновата кора и замесете меко маслено тесто. Покрийте го с фолио за свежо съхранение и приберете да стегне в хладилник за час.
Пригответе крема. Загрейте сметаната с една клонка прясна мента, като внимавате да не кипва. Свалете от котлона и махнете ментата.
Разбийте яйцата със захарта и ванилията. Прибавете към сметаната и разбъркайте.
Върху парче хартия разточете тестото. Прехвърлете го внимателно в тава (18х28 см) и направете висок борд.
Надупчете леко дъното и наредете прасковите. Излейте вътре сметановия крем.
Загрейте фурната на 180 градуса.
Изпечете тарта до готовност - около 50 минути. Охладете и поръсете готовия сладкиш с пудра захар, украсете с мента и поднесете.
Летният тарт с праскови и крем е готов.
Коментари