Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Фламбирани праскови

Фламбирани праскови

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921327686
Фламбирани праскови1 / 2
20/07/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • праскови - 4 бр.
  • брашно - 2 с.л. равна картофено
  • захар - 70 г
  • лимони - 1 бр.
  • вода - 10 с.л.
  • бренди - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме внимателно прасковите, почистваме ги от костилката и ги нарязваме.

Разтваряме захарта в топлата вода и я сваряваме на сироп. Пускаме прасковите при сиропа и задушаваме до омекване. Когато

плодовете омекнат ги изваждаме.

В захарния сироп добавяме картофеното брашно, което сме разтворили в 2-3 с.л. лимонов сок. Оставяме сместа да кипне, след което връщаме вътре и задушените праскови.

Сипваме от прасковите и соса в затоплени чинии, заливаме с брендито, запалваме и поднасяме.

Рейтинг

4.5
54
41
31
20
10
Дай твоята оценка: