Начин на приготвяне
Разтопява се маслото и леко се охлажда. Корите се нареждат в правоъгълна тава, всяка се намазва с разтопено масло. Така се нареждат всички кори за баница.
Може да са набрани и поръсени с масло. Печем корите в загрята фурна на 190 градуса около 20 минути, да се зачервят. Изваждат се и начупваме на едри парчета.
Загрява се прясно мляко със захар, докато се разтопи. Отделно се разбиват яйцата с телена бъркалка и сипваме в горещото мляко на тънка струя. Накрая се добавя и ванилията.
Заливаме баницата с яйчената смес и печем още 25-30 минути, докато се стегне заливката. Охладената млечна баница се нарязва на квадрати, поръсва се с малко пудра захар.
Вкусна сладка баница - подходяща за сутрешна или следобедна закуска.