Сладкиш с черен шоколад и какао

18/12/2011
Шоколадка
отШоколадкаНовак
"Невероятна и предизвикателна рецепта за всички любители на шоколада! Насладете и се и Вие !"
  • Приготвяне30 мин.
  • Готвене50 мин.
  • Общо80 мин.
  • Порции10-12 парчета
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо31 356
  • Преглеждания за месеца89
  • Преглеждания за седмицата42
  • Коментари6 пъти
  • Рейтинг4.7 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете в тенджерка кафето с маслото и захарта и сложете да се разтопят на умерен котлон. Снемете от котлона и добавете настърганият шоколад (240 г).

Пресейте брашното с бакпулвера, солта и 2 с.л. какао. Добавете към шоколадовата смес и разбъркайте, докато всичко се хомогенизира. Прибавете 1 по 1 яйцата при непрекъснато бъркане, както и ромова есенция за аромат.

Застелете по-голяма тава или форма с хартия за печене. Изсипете 1/2 от сместа, наредете плодове по избор, ако искате, след което долейте останалата смес.

Сложете да се пече в предварително загрята фурна на 180-190 градуса за около 50 минути. Оставете да се охлади преди да полеете с шоколадовата глазура.

За да я приготвите, кипнете сметаната и я оттеглете от котлона, добавете настъргания шоколад, маслото и ромовата есенция. Разбъркайте до хомогенна смес на глазурата и я излейте още топла върху охладения сладкиш с черен шоколад и какао.

Вместо глазура може само да поръсите с какао и да украсите с плодове. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 19
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (6)

Невена
Невена
23.02.2013 09:53
Много добра рецепта! Поздравления! И аз добавих брашно, поради което ми се рони малко.. Доверете се на рецептата! :) И глазурата се получи прекрасно!
1
0
нанси
нанси
22.02.2013 00:54
великолепен е ,поздравления !и мерси за рецептата,и на мен ми се рони малко но грешката е моя ,нетрябваше да добавям брашно :) и препоръчвам да се удвой глазурата ;)
0
0
Илияна Апостолова
Забравих да напиша, че се пече около 40-ина минути максимум (проверявайте с клечка), за да не стане сух сладкиша.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв