Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Кестенов сладкиш с какао

IvelinaIvelina
Новак
832962k144
Кестенов сладкиш с какао
Снимка: Ivelina
1 / 4
13/11/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Изглежда толкова красив и вкусен този кестенов сладкиш, че направо не знаем откъде да започнем с рязането"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • захар - 180 г
  • олио - 80 мл
  • кестеново брашно - 250 г
  • какао на прах - 30 г неподсладено
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • мляко - 1 чаша
  • шоколадови капки - 100 г или настърган шоколад
  • пудра захар - за порасване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата със захарта, получаваме пухкава смес към която добавяме олиото, като продължаваме да разбъркваме всичко.

Пресяваме кестеновото брашно с бакпулвера и горчивото какао върху сместа, работим с ръчната бъркалка или дори с електрическата бъркалка и добавяме млякото, но бавно, получаваме хомогенна смес.

Сега можем да добавим шоколадовия чипс, разбъркайте добре.

Намаслете и набрашнете тава с падащо дъно и изсипете цялата току-що приготвена смес вътре, като внимавате добре да разпределите шоколадовите капки.

Слагаме в предварително загрята фурна на 180 градуса за 35 минути. Оставете кестеновия сладкиш с какао да се охлади напълно и след това обърнете и сервирайте, като завършите с пудрата захар. Насладете се на този вкусен шоколадов сладкиш.

Съвет: Можете да замените шоколадовите капки с разтопен и охладен шоколад или други ядки - например лешници, нарязани едро.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: