Начин на приготвяне
Разбиваме яйцата с кафявата захар в купа. Добавяме и какаото при непрекъснато бъркане. Маслото и начупения на парченца шоколад, разтапяме на водна баня.
След като поизстинат, ги включваме в яйчената смес. Изсипваме и брашната заедно с бакпулвера, есенцията ром и ванилия. Разбъркваме добре.
Прехвърляме получената смес във форма за печене (с диаметър 20 см), покрита с пергаментова хартия. Печем браунито в предварително загрята фурна до 180 градуса, на 170 градуса за 20-30 минути при непрекъснато наблюдение.
Проверяваме дали е готово с дървена клечка. След като изстине, разрязваме шоколадовия сладкиш на парчета и поръсваме с кокосови стърготини.
Може да украсите браунито с какао и шоколад по вкус или да добавите глазура отгоре.
Да ви е сладко!