Начин на приготвяне
Всички продукти трябва да са на стайна температура.
Първо пресейте брашното заедно с бакпулвера, солта и какаото.
Разбийте маслото със захарта с миксер до получаване на хубав крем. Добавете едно по едно яйцата, като не спирате да разбивате.
Прибавете сухите съставки и шоколадовия чипс, хомогенизирайте сместа с шпатула.
Постепенно оформете меко тесто. Покрийте го с фолио и приберете в хладилника, за да се охлади за няколко часа.
Оформете малки еднакви топчета от готовото тесто. Оваляйте ги в пудра захар и ги наредете в тава с хартия за печене.
Загрейте фурната на 180 градуса и изпечете курабиите до готовност - около 10-тина минути.
Охладете напуканите сладки и съхранявайте в кутия с капак.
Напуканите курабийки с шоколад и какао са готови.