Начин на приготвяне
Разбийте яйцата със захарта, докато сместа придобие консистенция на крем (след около 8 минути бъркане).
Маслото трябва да е размекнато на стайна температура (но може да го разтопите леко и на водна баня).
Добавете маслото и постепенно ванилията, какаото и брашното. След първата сложена чаша брашно добавете бакпулвера и постепенно добавяйте и останалото брашно.
Добавете шоколадови капки (50 г) или шоколад (80 г). Разбъркайте добре, да се разнесат навсякъде.
Полученото тесто за сладки трябва да е лепкаво.
Приберете в хладилник да стегне за мин. 30 минути след което оформете малки топченца (с помощта на 1 ч.л.), оваляйте ги обилно в пудра захар и изпечете на 160 градуса за 15 минути, докато получите напукани сладки.
Готовите напукани какаови сладки с шоколад поднесете с кафе, чай или друга любима напитка.