Начин на приготвяне
За тези сладки първо разбийте яйцата със захарта много добре, след което сипете течните съставки - плодов сок (тук е въпрос на вкус, аз използвах сока на половин лимон) и олиото.
За кратко се разбърква и течния шоколад.
Всички сухи съставки се смесват и се пресяват, като се добавят към яйчената смес лъжица по лъжица. Тук най-добре е да се разбърква с дървена лъжичка, шпатулка или ръчна бъркалка.
Сместа за меки сладки е доста лепкава, поради което се съхранява в хладилник за около 30 минути.
От тази стегнала смес се загребва с лъжица и се овалва обилно в пудра захар и едва тогава се дооформя с ръце.
Изпечете нашите меки какаови сладки на предварително загрята фурна на 170 градуса за точно 10 минути. Ако ги изпечете повече от 10 минути - ще станат твърде сухи, твърди и хрупкави, така че е важно да се следи времето им на изпичане на така приготвените какаови сладки.