Сом на фурна

22/11/2011
Дебелата Берта
отДебелата БертаДжедай126145
"Истинска класика в кухнята!"
  • Приготвяне75 мин.
  • Готвене40 мин.
  • Общо115 мин.
  • Порции5-6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо61 718
  • Преглеждания за месеца1877
  • Преглеждания за седмицата100
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • риба - 1.5 кг
  • вино - 300 мл бяло
  • чесън - 4 скилидки
  • магданоз - 1/2 връзка, пресен
  • олио - 50 мл
  • черен пипер - млян, на вкус
  • лимони - сокът от 2 лимона
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете сома и го нарежете на порции. Овкусете го хубаво със сол, черен пипер и го накиснете в прясно изцеден лимонов сок.

Прехвърлете сома в йенска тава с капак и я залейте с бяло вино. Сложете рибата покрита в хладилника за престои за 1-2 часа.

След това прехвърлете рибата в тава и обилно се намазва с олио и се поръсва с парченца нарязан чесън. Пече се в предварително загряна на 180 градуса до готовност.

Поднесете с лимон, накълцан пресен магданоз и гарнитура от картофено пюре. По желание добавете при печенето подправки по ваш вкус.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 7
4 9
3 6
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар