Мусака с патладжани и домати

18/08/2011
"На фона на тази великолепна мусака с патладжани и домати, обикновената мусака буквално бледнее "
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо11 412
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете патладжаните на кръгли парчета, посолете ги и ги оставете за 1/2 час, за да се отцедят от горчивината. Загрейте мазнина и изпържете патладжаните, като ги овалвате в брашно.

В друг съд загрейте останалата мазнина и запържете каймата, след което прибавете нарязания на дребно лук. Овкусете със червения пипер, черен пипер, сол и нарязан на дребно 1 домат, магданоз и риган.

Намазнете тава и започнете да редите ред патладжани, кайма, кръгчета домати, докато количествата се изчерпат. Най-отгоре завършете с домати. Сложете в умерена фурна да се изпече до готовност, а малко преди това залейте с полива от разбитите яйца, кисело мляко и допечете.

Рейтинг

5 5
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар