Пържен октопод

Роси ТрифоноваРоси Трифонова
Дарт Вейдър
1k
4k
31
17k
30/04/2011
"Екзотично мезе, на което хич няма да му простите, че и втори път ще си приготвите!"
Приготвяне15 мин.
Готвене50 мин.
Общо65 мин.
Порции3-4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо67 109
  • Преглеждания за месеца199
  • Преглеждания за седмицата89
  • Коментари3 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ако използвате малки октоподчета, ги потопете във вряща вода за няколко минути. Ако приготвяте голям октопод, го сложете да се свари за 30-40 минути. Сварения октопод извадете, отцедете и нарежете на парчета.

Загрейте зехтин в дълбок тиган, запържете нарязаните скилидки чесън и сложете октопода да се изпържи. Когато е почти готов, изцедете сока на 1 лимон, прибавете подправките и свалете от огъня.

Рейтинг

5 8
4 7
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Добринка Герова
Страхотен октопод ,само че аз го свържите чист
0
0
Маргарита
Маргарита
22.06.2015 12:11
Стана много вкусен .Благодаря :)
0
0
Stefan
Stefan
27.06.2014 21:58
според мен без кърито и с коркова тапа става върха
1
0