Тази рецепта коментираха

Коментари (10)

Изпрати
Добринка Герова
Страхотен октопод ,само че аз го свържите чист
0
0
Маргарита
Маргарита
22.06.2015 12:11
Стана много вкусен .Благодаря :)
0
0
Stefan
Stefan
27.06.2014 21:58
според мен без кърито и с коркова тапа става върха
1
0
klitke
klitke
30.09.2013 18:06
октопод се вари по много различни начини , най-лесно във вода с една коркова тапа и дафинов лист , след като сте го варили около 40 мин. може да започнете да го проверявате като го пробождате с нещо (дървено шишче за еднократна употреба върши идеална работа) , ако влиза безпрепятствено имате готов октопод .. вадите , охлаждате, изрязвате пипалата (останалото не става ,хвърля се) след което трябва да се почистят пипалата (премахва се мазната част "лоеста" от страни и от долу ... след това може да го приготвите по свой избор дали било на котлона скарата или за салата ризото паста или така ще го ядете ваш избор имате напълно готов, не овкусен октопод. лично предпочитам на тиган с много чесън черен пипер сол розмарин чери лимон като цяло само го джъзвате за малко с малко мазнина може предварително в мазнината да оставите розмарина и няколко скилидки чесън да я овкусят махате ги слагате октопода прясно млян черен пипер сол гасим с бяло вино по желание може да фламбирате с нещо ( ;) ) бих нарязал още чесъна на ситно чери домати и магданоз ииии ями.... :)
1
0
koko
koko
16.07.2013 21:50
Няма никакво значение дали е пресен или не октопода.Може от рибарската лодка да го вдигнете, ако не е удрян в земята много пъти, за да му се отпуснат мускулите (пипалата) и 5 часа да го варите, файда йок.Другия вариант , за да омекне при варене е след като го купите пресен, да го замразите дълбоко в камерата за няколко дни.След размразяването ефектът е същият като при удрянето в земята....
4
1
tiya
tiya
12.06.2013 14:20
Октоподът се изчиства първо много добре и след това се вари с коркови тапи. Може да отнеме повече от 40 минути. Но ако сте купили пресен октопод около 40 - 50 минути са достатъчни, за да се свари добре. После се задушава със зехтин.
1
0