Ezine.bg»Рецепти»Морски дарове»Октопод с домати и печени чушки

Октопод с домати и печени чушки

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
321214
Октопод с домати и печени чушки1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • октопод - 1 бр.
  • бульон - 1 л зеленчуков
  • лук - 2 глави
  • чесън - 4 скилидки
  • зехтин - 3 с.л.
  • домати - 4 бр.
  • дафинов лист - 1 бр.
  • червено вино - 1 ч.ч.
  • чушки - 4 бр. печени
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете октопода в зеленчуковия бульон.

Нарежете на дребно лука и чесъна и ги запържете. Прибавете нарязаните на филийки домати и дафиновия лист. Овкусете със сол и черен пипер.

Нарежете октопода и го сложете в сместа. Налейте виното. Варете 20 минути.

Поднесете ястието, поръсено с едро нарязаните печени чушки и магданоза.

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: