Ezine.bg»Рецепти»Паста»Талиатели с октопод

Талиатели с октопод

EvgeniaEvgenia
Новак
421611k
Талиатели с октопод
Снимка: Evgenia
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
3

Необходими продукти

  • октопод - 260 г, консерва в пикантен сос и соево олио
  • талиатели - 300 г
  • чесън - 2 скилидки
  • сметана - 100 мл 22 %
  • зехтин
  • риган
  • босилек
  • бял пипер
  • сол
  • домати - 1 бр.
  • пармезан - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, сварете талиателите в подсолена вода. Времето за готвене зависи от вида на талиателите и обикновено е написано на опаковката.

Докато се варят талиателите, загрейте зехтина в тиган и запържете пресования чесън в него.

Щом стане леко златист, махнете чесъна от огъня, колкото да остане неговия вкус.

След което добавете настъргания домат и октопода.

Задушете октопода, докато сосът се сгъсти.

Добавете подправките, чесъна и сметаната на тънка струя, като я оставете да заври, намалете леко котлона и бъркайте, докато се сгъсти.

Отцедете талиателите в гевгир. Разпределете ги в чинии и добавете към тях от соса с октопода.

Поръсете с пармезан. Сервирайте талиатели с октопод веднага след готвене.

Да Ви е сладко!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: