Начин на приготвяне
Първо, сварете талиателите в подсолена вода. Времето за готвене зависи от вида на талиателите и обикновено е написано на опаковката.
Докато се варят талиателите, загрейте зехтина в тиган и запържете пресования чесън в него.
Щом стане леко златист, махнете чесъна от огъня, колкото да остане неговия вкус.
След което добавете настъргания домат и октопода.
Задушете октопода, докато сосът се сгъсти.
Добавете подправките, чесъна и сметаната на тънка струя, като я оставете да заври, намалете леко котлона и бъркайте, докато се сгъсти.
Отцедете талиателите в гевгир. Разпределете ги в чинии и добавете към тях от соса с октопода.
Поръсете с пармезан. Сервирайте талиатели с октопод веднага след готвене.
Да Ви е сладко!