Френски палачинки с рикота

Марина НордМарина Норд
Новак
1k
227
27
220
21/10/2015
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 298
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Млякото, яйцата, солта, захарта и разтопеното масло се смесват. Добавя се пресятото брашно и се пържат палачинки.

Приготвя се сос, като ябълките се обелват и се нарязват на много ситно. Добавя се половина пудра захар и сместа се вари 10 минути на бавен огън.

Стафидите се заливат с гореща вода и се оставят за 10 минути. Рикотата се смесва със стафидите и останалата пудра захар.

Във всяка палачинка се слага от плънката, сгъва се веднъж и после още веднъж, за да се получи триъгълник. Отгоре се поливат с ябълковия сос.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар